Karaokepelit tuovat viihdettä arkeen

Miltä kuulostaisi yhdistää kaksi äärimmäisen viihdyttävää asiaa keskenään: kolikkopelit ja karaoke? Aivan loistavalta tietenkin! Onneksi myös pelivalmistajat ovat keksineet tämän idean ja tuoneet markkinoille useammankin kiinnostavan karaoketeemaisen kolikkopelin. Karaoken alkujuuret ovat Japanissa, mutta siitä on tullut niin suosittua Suomessa, että sitä voi pitää jo keskeisenä osana meidän kotoistakin kulttuuriperintöämme. Karaoke rantautui Suomeen jo 1970-luvulla risteilylaivojen kautta, mutta varsinaisen villityksen voi laskea startanneen vuonna 1991, jolloin julkaistiin ensimmäinen karaoketallenne, joka sisälsi suomenkielisiä kappaleita.

Ensimmäiset karaoket luikautettiin totta kai vanhojen kunnon VHS-kasettien avustuksella. Teknologinen kehitys on iloksemme kulkenut vauhdilla eteenpäin, ja nyt pääsemme nauttimaan jopa näistä erilaisista nettipeleistä. Varmasti kuuluisin karaoketeemainen slotti on pelijätti Microgamingin Karaoke Party, mutta sen lisäksi pelimarkkinoilta löytyy esimerkiksi Karaoke King sekä Karaoke Stars. Näitä pelejä yhdistää teemansa lisäksi se, että niissä pelaaja pääsee tavoittelemaan myös mojovia rahapalkintoja.

Seuraavassa kerromme kyseisistä peleistä tarkemmin, ja jos karaokekärpänen puraisi, lisätietoa muista karaoketeemaisista peleistä löydät netin hakukoneilla.

Karaoke Party vie juhlatunnelmiin!

Juhlat voivat todellakin alkaa Microgamingin Karaoke Partyn parissa. Taustalla kuulet varsin viihdyttävän soundtrackin ja näet mukavan värikkäitä grafiikoita. Kiekkoja on viisi kolmessa rivissä ja voittolinjoja on yhteensä yhdeksän. Pelin tausta on violetti, ja symboleissa esiintyy sekä kirjaimia ja numeroita että kuvia railakkaasta juhlakansasta. Mistään keski-ikäisten iskelmäbaarista ei kuitenkaan ole kysymys, vaan juhlijat ovat asiaankuuluvan kauniita ja komeita nuoria. Perussymbolien lisäksi kiekoiltaan voi löytää myös sekä wildeja että scattereita.

Wildissa on kuvattuna pelin logo, ja se auttaa voittoyhdistelmien muodostamisessa korvaamalla kaikki muut symbolit paitsi scatterin. Siihen sisältyy myös se huippuominaisuus, että aina voittoyhdistelmään osallistuessaan voittopotti kerrotaan kolmella. Scatterissa on puolestaan kuvattuna punaisia noppia, ja se on väylä Karaoke Partyn ilmaiskierroksille. Tarvitset tähän vähintään kolme scatteria, jotka voivat sijaita missä tahansa kiekoilla. Ilmaisia pyöräytyksiä saa 15, ja kaikki näillä kierroksilla saadut voitot kolminkertaistetaan. Uusia ilmaiskierroksia voi saada myös ilmaiskierrosten aikana.

Jaossa 8 000:n jackpot

Karaoke Partya pääsee pelaamaan vain yhdeksällä sentillä per kierros ja halutessaan panostaa voi maksimissaan 45 € per pyöräytys. Panosta säädetään Bet-painikkeen ”+” ja ”-” -painikkeista. Jaossa on myös jackpot, jonka arvo on 8 000. Varsin mukava summa siis. Karaoke Party ihastuttaa erityisesti poppaavalla soundtrackillaan, jonka tahdissa sopii jokaisen karaoken ystävän lauleskella. Karaoke Partylta voisi kuitenkin odottaa enemmänkin, erityisesti koska Microgamingin pelit ovat yleensä varsin hienoja elämyksiä, joissa voi olla omaperäisiäkin ratkaisuja.

Karaoke Partyssa olisi voitu hyödyntää karaoketeemaa huomattavasti enemmänkin. Nyt se näkyy lähinnä symboleissa, joissa kuvataan nuoria aikuisia, jotka laulavat karaokea. Jos ei pelin nimestä tietäisi, että kyseessä on juuri karaokepartyt, voisi erehtyä luulemaan, että kyse on aivan tavallisista juhlista. On myös hienoinen takaisku, että slottiin sisältyy vain ilmaiskierroksia ja voittokertoimia, eikä esimerkiksi bonuspeliä. Seuraavassa kerromme vielä kahdesta muusta karaoketeemaisesta pelistä, Karaoke Starsista ja Karaoke Kingistä, jotka ovat kumpainenkin hieman pienempien peliyritysten käsialaa.

Karaoke Stars on klassinen ja retro hedelmäpeli

Karaoke Stars on puolestaan pelivalmistaja Pariplayn taidonnäyte. Karaoke Stars muistuttaa ulkoasultaan klassista hedelmäpeliautomaattia, ja sen retro visuaalinen ilme viehättääkin varmasti kaikkia nostalgiankaipuisia pelaajia. Kiekkorakenne on hyvin simppeli: kiekkoja on kolme ja voittolinjoja yksi. Kiekkojen kummallakin puolella nähdään karaokelaulajat – mies ja nainen – heiluttelemassa päätään musiikin tahdissa. Tavoitteena on tuttuun tapaan saada muodostettua voittolinjalle voittoisa yhdistelmä ja kerätä voitot plakkariin. Panos asetetaan ruudun alareunan painikkeista, ja Max Bet -painikkeella saa asetettua suoraan pelin maksimipanoksen.

Karaoke Stars on helppo ja yksinkertainen peli. Voittotaulukko näkyy ruudun yläreunassa, joten voittoyhdistelmien muodostumistakaan ei tarvitse turhaan yrittää muistella. Punaisilla seiskoilla saa voiton jo silloin, kun yksi tällainen symboli osuu voittolinjalle. Muita symboleita tarvitaan voittoon aina kolme. Karaoke Starsiin ei sisälly mitään bonustoimintoja tai muuta ekstraa, mutta siitä tekee koukuttavan sen hurjat voittomahdollisuudet. Oman panoksensa voi saada parhaimmillaan 10 000 -kertaisena takaisin. Todella upeaa! Voimme käsi sydämellä sanoa, että Karaoke Stars on kokeilemisen arvoinen peli.

Karaoke King ihastuttaa ulkoasullaan

Pelivalmistaja Kajotin Karaoke King ihastuttaa varmasti visuaalisella ilmeellään, joka on ihanan värikäs ja tuo mieleen piirretyt elokuvat. Symboleissa esiintyy todella suloisia ja hauskoja eläinhahmoja. Pelissä on viisi kelaa kolmessa rivissä ja voittolinjojen määrä voi olla parhaimmillaan 81. Kaikki voitot on mahdollista tuplata ja mukana on myös wild, joka toimii jokerina, eli voi edustaa mitä tahansa pelisymbolia. Panostaa voi 10-1000 pistettä, yhden pisteen arvon ollessa yhden sentin. Karaoke King on simppeli, mutta viihdyttävä peli.

Tilaa olisi vielä uusillekin karaokepeleille!

Kolikkopeleissä on käytetty jos jonkinmoisia teemoja, joten ei ole ihme, että pelivalmistajat ovat tarttuneet myös karaokeaiheeseen. Hieno juttu niin kolikkopelien kuin karaokenkin ystäville! Railakkaita hetkiä ja antoisia pelikokemuksia tarjoavat muun muassa edellä esitellyt Karaoke Party, Karaoke King sekä Karaoke Stars. Kaikki ovat sangen viihdyttäviä pelejä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia myös rahavoittoihin. Tällaisten toimivien peruspelien lisäksi markkinoilla olisi tilaa vielä uusillekin sloteille. Jäämme odottamaan uutta, potin räjäyttävää peliä, jossa karaoketeema tulee hyödynnettyä vieläkin paremmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *